Jäsenkirje 4-2015 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Pekka Hult   
10.07.2015 09:14
Hannukaisen kaivoshankkeen noustua omistajavaihdoksen myötä uudelleen esille,  toteuttaa Kolarin kunta esiselvityshankkeen, jonka tavoitteena on käynnistää vuoropuhelu matkailun ja kaivostoiminnan  kehittämismahdollisuuksista ja toimintoihin liittyvästä maankäytöstä.

Matkailuyhdistyksen jäsenenä Ylläksen Ystävät Ry kuuluu siihen sidosryhmään, jota kuullaan selvityshankkeen edetessä. Tässä asiasta julkaistu tiedote:

Tiedote

Vapaa julkaistavaksi 9.7.2015


KOLARIN KUNTA TOTEUTTAA MATKAILUN JA KAIVOSTOIMINNAN VUOROPUHELUA KOSKEVAN ESISELVITYSHANKKEEN

Kolarin kunta toteuttaa esiselvityshankkeen, jonka tavoitteena on käynnistää vuoropuhelu matkailun ja kaivostoiminnan  kehittämismahdollisuuksista ja toimintoihin liittyvästä maankäytöstä Hannukaisen kaivoshankkeen noustua omistajavaihdoksen myötä uudelleen esille.

Kunta on jo järjestänyt yhteisen keskustelutilaisuuden matkailun avainyrittäjien kanssa. Myös uuden kaivosyhtiön, Hannukainen Mining Oy:n kanssa on keskusteltu. Näissä keskusteluissa vahvistui käsitys, että on tarpeen käynnistää tiivis vuoropuhelu osapuolten kanssa.

Ulkopuolisena asiantuntijana ja vuorovaikutuksen vastuuhenkilönä toimii Sweco Ympäristö Oy Kimmo Vähäjylkkä, joka on vetänyt Kuusamossa yleiskaavatyön yhteydessä vastaavaa keskusteluprosessia. Toisena asiantuntijana toimii Nordic Trend Oy:stä Heleena Luusua, jolla on pitkäaikainen kokemus Ylläksen matkailun kehittämisestä ja vahva paikallistuntemus. Vähäjylkkä ja Luusua ovat olleet laatimassa yhdessä myös Lapin liitolle matkailun maankäyttöstrategiaa, jossa on selvitetty eri maankäyttöintressien kuten matkailun ja kaivostoiminnan yhteensovittamista.

Työ käynnistyy faktojen kokoamisella, jossa mm. selvitetään, mitkä ovat matkailun ja toisaalta mahdollisen kaivoksen tulo- ja työllisyysvaikutukset Kolariin lyhyellä ja pitkällä aikajänteellä sekä toiminnan muita hyötyjä ja haittoja. Tärkeintä esiselvitysvaiheessa on käynnistää avoin ja faktoihin pohjautuva keskusteluprosessi, jossa ovat mukana Ylläksen matkailuyrittäjät, Hannukainen Mining Oy:n edustajat, Kolarin kunta ja mahdolliset muut sidosryhmät. Elokuussa kunta kutsuu osapuolet yhteiseen pöytään, jossa pohditaan reunaehtoja ja toteutusmahdollisuuksia puolin ja toisin.

Lisätietoja esiselvityshankkeesta:

Kolarin kunta                                                                Sweco Ympäristö Oy

Antti Määttä, p. 040 4895 320                                 Kimmo Vähäjylkkä, p. 040 531 4481

Tapio Niittyranta, p. 040 5066 781

Ystävällisin terveisin,

Antti Määttä
Vt. kunnanjohtaja


Kolarin kunta

040 489 5320

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Viimeksi päivitetty 10.07.2015 16:38
 

Lapland Hotels logo variation

jemes

humina

humina2

Kuukkeli