Tutustu kylien Kolariin PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Leif R-S   
07.04.2019 07:05
Tutustu kylien Kolariin - bussiretki 15.4.2019 klo 9:30

Yhdistyksellämme on monenlaista yhteistyötä Kolarin kunnan kanssa. Keskusteluissa on noussut esiin muun muassa se, että meille mökkiläisille ja vapaa-ajan asukkaille olisi mielenkiintoista tutustua kunnan eri kyliin. Niinpä kunta on  nyt järjestämässä
bussiretken, jossa pääsemme tutustumaan Kolarin kyliin. Kunta tarjoaa kyydin, johon sisältyy ilmainen keittolounas ja nuotiokahvit tarinoineen. Nyt on oiva tilaisuus tutustua lomakuntaamme! Matkalla on mukana myös Ylläksen alueen yrittäjiä ja kunnanvaltuutettuja, lue tarkemmin alla (klikkaa "lue lisää"). Ilmoittaudu 10.4.2019 mennessä Johanna Koivumaalle  tai 040 489 5007.

Bussiretki kylien Kolariin 15.4.2019 klo 9.30 - 17.00 (paluuaika on viitteellinen).

Tervetuloa osallistumaan bussiretkelle kylien Kolariin! Retki on osa Kolarin kylien kehittämishanketta, jossa on parin vuoden aikana kerätty kolarilaisia tarinoita ja selvitetty kylien historiaa ja palveluja.

Lähtö Jounin kaupalta Äkäslompolosta. Kyytiin voi hypätä myös Eelin kaupalta Ylläsjärveltä klo 9.50.

Bussiretken oppaina toimivat Kolarin kunnan (menevä ja tuleva) kehitysjohtajat Johanna Koivumaa ja Nina-Maria Möykkynen. Esittelemme teille bussiretken aikana hankkeessa tehtyjä materiaaleja ja kerromme kylien tarinoita.

Bussireitti kulkee Äkäslompolo-Ylläsjärvi-Kurtakko-Kolarin kirkonkylä-Venejärvi-Vaattojärvi-Pasmajärvi-Sieppijärvi, josta ajamme takaisin Ylläkselle. Matkalla pysähdymme pitemmäksi aikaa Venejärven ja Pasmajärven kyliin.

Venejärven kylällä kyytiimme hyppää kyläyhdistyksen puheenjohtaja Helena Sieppi, joka esittelee kylää bussikierroksella, ennen kuin parkkeeraamme kyläyhdistyksen Rantamökille Venejärven rantaan nauttimaan paikallisista herkuista ja kuulemaan, miten rantamökissä on käynyt AirBnB-majoittujia. Helena kertoo myös kyläyhdistyksen tulevaisuuden suunnitelmista. Venejärven kyläkierros päättyy Jouko Vaattovaaran Sinitorpan hevostallille, jossa tutustumme hevosiin ja isäntään. Jouko kertoo, millaista on ollut hevosyrittäjänä ja antaa ehkäpä inspiraatiota jollekin työnsä jatkajaksi.

Matka jatkuu Vaattojärven kautta Pasmajärvelle, vuoden 2017 Lappilaiseen kylään, jossa kyläläiset ottavat meidät vastaan Sointulassa, vanhassa kyläkoulussa. Kuulemme esityksen Tirroniemeen suunnitellusta luontomatkailukeskuksesta, syömme keittolounaan ja suuntaamme sitten noin puolen kilometrin kävelyretkelle Siikajoen myllylle ja lintutornille, jossa kyläläiset tarjoavat meille nuotiokahvit tarinoineen jälkiruuaksi.

 Retki on ilmainen osallistujille, mutta ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittaudu mukaan Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai 040 489 5007 10.4.2019 mennessä. Retki on ensisijaisesti tarkoitettu Ylläksen alueen matkailuyritysten edustajille ja mökkiläisille sekä Kolarin kunnan valtuutetuille. Ilmoita lähtöpaikkasi ilmoittautumisen yhteydessä. 
Viimeksi päivitetty 07.04.2019 07:15
 

Lapland Hotels logo variation

jemes

humina

humina2

Kuukkeli