Pääsiäisen jäsentilaisuus 12.4.2017 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Leif R-S   
24.04.2017 04:06
Ylläksen Ystävien pääsiäisen jäsentilaisuus pidettiin 12.4.2017 Lapland Hotel Saagassa 52 henkilön läsnäollessa.

Lapland Hotels Oy:n toimitusjohtaja Ari Vuorentausta sekä Levi-Ylläs aluejohtaja Tommy Sippo kertoivat edustamansa yhtiön historiasta ja tulevaisuuden näkymistä. Matkailu kasvaa nyt nopeasti. Tänä vuonna on työllistetty 100 henkeä lisää. 20 vuoden päästä volyymi voi olla 3-kertainenkin.
Maailmalla vallitseva poliittinen tilanne tuo matkailijat Lappiin. Matkailijat arvostavat turvallisuutta, puhdasta ilmaa ja koskematonta luontoa. Kaivoksesta Vuorentausta totesi lyhyesti, että "onhan se uhkatekijä".
Matkailun muut haasteet on kausiluonteisuus. Tässä tehdään työtä, että sitä saataisiin yhä enemmän ympärivuotiseksi.

Ylläksen Matkailuyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ylipiessa loi silmäyksen matkailuyhdistyksen nykytilaan. Tällä hetkellä talvipyöräily ksavaa voimakkaasti ja on esimerkki siitä, miten uusilla liikuntamuodoilla voidaan houkutella uusia matkailijoita Lappiin. Ylipiessa mainitsi myös Gaian tekemästä aluetalousselvityksestä, jossa matkailuyrittäjiltä on pyydetty vastausta liian nopealla aikataululla.

Yleisöstä tiedusteltiin, miksi mökkiläisiä ei ole otettu mukaan Gaian kyselyyn. Siihen vastasi Jarmo Kylmämäaa (Kolarin kunnan hallituksen pj), että oli vaan pakko rajata.
Yleisön jatkokommenttina ihmeteltiin, miten mökkiläisten tärkeä työllistävä rooli tulee oikein huomioiduksi selvityksessä.

Lopuksi Leif Ramm-Schmidt kertoi kaivosta koskevista vuorovaikutustilaiusuuksista ja niissä virinneestä keskustelusta mm. ksantaateista.

Kunnallisvaalit on juuri pidetty, ja uusi valtuusto ryhtyy toimeen kesäkuun alusta.


Viimeksi päivitetty 11.03.2018 08:59
 

Lapland Hotels logo variation

jemes

humina

humina2

Kuukkeli