Ylläksen Ystävät matkamessuilla, juttu Kuukkelin numerossa 2-2016 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Petra Kannisto, Kuukkeli   
28.02.2016 09:00

Ylläksen Ystäville uusia ystäviä messuilta

– Kävin viime vuonna matkamessuilla ja mietin, miksi emme mekin olisi täällä, Ylläksen osastolla, Marja Ramm-Schmidt Ylläksen Ystävät ry:stä kertoo.

Vuonna 2005 perustettu Ylläksen Ystävät edustaa joukkoa mökkiläisiä ja muita lomailijoita, joille Ylläs on tärkeä paikka.
– Ylläksen asia on myös meidän asiamme, messuilla edustamme Yllästä.

Ja kuka osaisikaan kertoa paremmin Ylläksestä mökkiläisen ja lomailijan näkökulmasta kuin ne, jotka lomaansa siellä viettävät.

Marja Ramm-Schmidtin lisäksi hänen miehensä Leif Ramm-Schmidt ja Henry Söderström liittyivät tänä vuonna Ylläksen messuedustajien joukkoon, kertomaan Ylläksestä ja vastaamaan kysymyksiin.

Ylläksen Ystävät huolehtivat mökkiläisten ja samalla Ylläksen yhteisistä asioista. He ottavat kantaa esimerkiksi latu- ja rinneasioihin, kaava-asioihin ja kokoontuvat virallisten asioiden ohella joskus ihan muutenkin vain.

Myyntimies jäsenhankinnassa
– Ensin lähestyn ihmisiä kysymällä, onko Ylläs tuttu. Sitä kysymällä usein jo selviää, onko kiinnostusta olla mukana Ylläksen Ystävissä, Söderström kertoo messutaktiikastaan. Volvolla myyntimiehenä toimiva mies on itse hyväntuulisuus, ja uusia jäseniä liittyy yhdistykseen vauhdilla.
– Henry oli mukana viime talvena Jounin Kaupalla, kun esittelimme yhdistystä. Hän hankki yksin viitisenkymmentä jäsentä kahden päivän aikana, Marja Ramm-Schmidt hymyilee.

Miksi sitten kannattaa liittyä yhdistykseen?
– Meillä on vähintään kolme kertaa vuodessa jäsentilaisuuksia joko Ylläsjärvellä tai Äkäslompolossa. Niihin kutsumme vieraiksi esimerkiksi kunnan edustajia, ja jäsenet tapaavat toisiaan ajankohtaisten asioiden merkeissä.

Ramm-Schmidt kertoo, että edellisessä Ylläsjärven kokoontumisessa oli 50–60 henkeä.
– Jäsenyydestä on myös etua, muutamat yritykset antavat alennusta yhdistyksen jäsenille. Meillä on nyt uutuutena Facebook-ryhmä jäsenille, jossa voi julkaista kuvia tapahtumista ja keskustella yhteisistä asioista, Söderström kertoo.

Oksaset liittyvät messuilla jäseniksi
– Olimme kuulleet aikaisemminkin Ylläksen Ystävistä, mutta nyt aktiivinen markkinointi sai liittymään jäseneksi, tuumasivat Raija ja Heikki Oksanen  matkamessuilla jäsenkaavaketta täyttäessään.

He ovat viettäneet lomiaan jo kaksikymmentäviisi vuotta Ylläksellä.
– Meillä on Takamettäntiellä osakkeet. Vietämme siellä usein kaksikin viikkoa peräkkäin hiihtelemällä.

Oksaset kertovat käyvänsä Ylläksellä myös eri vuodenaikoina.
– Elokuussa keräämme mustikat talteen talveksi.

Lumettomaan aikaan he tekevät päiväpatikkaretkiä eri tuntureita huiputtaen.
– Viimeksi kävimme Sammaltunturissa, Heikki kertoo.
Ylläksen Ystävät saa heidät vakuuttuneeksi jäsenyyden hyödyistä.

image001
Henry Söderström kertoi Ylläksen Ystävien toiminnasta

upouusille jäsenille, Raija ja Heikki Oksaselle. 

Monta uutta ystävää
– Lauantaina oli rauhallisempi päivä messuilla ja meillä oli aikaa jutella pidempäänkin ihmisten kanssa messuosaston "takan" äärellä, Marja Ramm-Schmidt summaa messujen jälkeen.

Hänelle oli yllätys, miten paljon latuasioista messuosastolla kysyttiin. Se kertoo siitä, miten tärkeä latuverkosto on Ylläksen kävijöille.
– Saimme messuilta kaksikymmentäviisi uutta jäsentä, mikä on noin kymmenen prosentin lisäys jäsenmäärään. Olen oikein tyytyväinen, että saimme tavata uusia ihmisiä ja yhdistyksemme sai olla mukana messuilla.

image002
Marja Ramm-Schmidt ja Henry Söderström Ylläksen ystävistä

toivottivat tervetulleeksi uuden jäsenen, Villi Pohjolan Juha-Pekka Olkkolan.

Petra Kannisto

Viimeksi päivitetty 10.03.2016 18:37
 

Lapland Hotels logo variation

jemes

humina

humina2

Kuukkeli